Over Marc

Marc PennartzDe wieg van schrijver en journalist Marc Pennartz (geboren Marc de Jong) stond in het Limburgse Weert, zijn basisschool in het Brabantse Best en zijn huidige woning staat in het Antwerpse Mortsel. Tussendoor passeerde hij voor korte of lange tijd kleine en grote stations in Nederland, Belgiƫ en Zweden. Hij studeerde journalistiek in Tilburg en was eindredacteur van Vrij Spraak, tijdschrift over reclassering, strafrecht en criminaliteit. Nadien publiceerde hij onder meer over muziek in Humo en was hij redacteur van een regionaal weekblad in Nederland.

Zijn thrillerdebuut uit 2004, Moscow Hearts, belicht de rauwe wereld van prostitutie en mensenhandel. In 2008 verhuisde hij naar Zweden, waar hij zeven jaar bleef. Hij schreef columns over zijn ervaringen als immigrant die uitgeverij Van Dorp Educatief bundelde in het boek Bij ons in Zweden. Hij zette er ook een Nederlandstalige nieuwssite op en verdiepte zich in de moordzaak-Olof Palme. De journalistieke zoektocht die hieruit voortvloeide leidde tot 10 Redenen Waarom Zweden De Moord Op Olof Palme Niet Oplost, dat veel media-aandacht kreeg in Nederland en Belgiƫ.

Anno 2017 werkt hij aan een nieuwe misdaadroman. Behalve boeken schrijft Pennartz artikelen en andere teksten voor online media, en houdt hij zich bezig met fotografie en muziek. Hij is tevens beschikbaar voor lezingen over de moord op Olof Palme, en over straatfotografie.

Marc Pennartz houdt ook een blog bij over de moord op Olof Palme: http://www.moordolofpalme.nl

Volg hem op Facebook: https://www.facebook.com/marcpennartzschrijver/

En desgewenst op Twitter: https://twitter.com/marcpennartz