Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Boek over Olof Palme “leest bijna als thriller”

“Het leest bijna als een thriller, totdat je na een stuk gelezen te hebben weer realiseert dat dit echt is gebeurd en nog steeds bezig is, omdat het onderzoek nog steeds loopt.” Dat schrijft het Nederlandse kwartaalblad SverigeKuriren over 10 Redenen waarom Zweden de moord op Olof Palme niet oplost van Marc Pennartz.

SverigeKuriren wordt uitgegeven door de Zweeds-Nederlandse Vereniging.  Marit Kramer, die het boek over Olof Palme recenseerde, heeft het onderzoek naar de moord op de Zweedse premier zelf jarenlang gevolgd. “Voordat ik aan het boek begon vroeg ik me af wat dit nog kon toevoegen aan alle informatie en ik wilde mijn kennis ook wel weer eens opgefrist hebben over de moord op Palme. Dat heb ik geweten. Het boek heeft een totaal andere kijk gegeven op het moordonderzoek en daarmee ook op Zweden”, schrijft ze in SverigeKuriren.

Ze stelt dat de auteur laat zien over kennis van zaken te beschikken en de dossiers heeft doorgespit. “Tijdens het lezen vraag je je meermaals af hoe er toch zo geblunderd kon worden door de Zweden.” Ze eindigt met te vermelden dat ze het een onderhoudend en interessant boek vond.

Respons in de media

10 Redenen waarom Zweden de moord op Olof Palme niet oplost heeft in de media tamelijk veel respons gekregen. Marc Pennartz was naar aanleiding van het boek te gast in het NOS-programma Met het oog op morgen waar hij werd geïnterviewd door Max van Weezel. De NOS citeerde hem ook in een artikel over de moord op Palme. Daarnaast was er een interview met de auteur in de Gazet van Antwerpen, bracht de Vlaamse kwaliteitskrant De Standaard een kort bericht over het boek en was er een lovende recensie op de Thrillerslezersblog. De meeste persreacties zijn hier te vinden.

Pennartz’ boek over Olof Palme, verschenen begin 2016, is als paperback onder meer te koop via Bol.com en Amazon, en in elektronische versie bij diverse ebookhandelaren.

Deel dit artikel