Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Boek over moord op Olof Palme

Boek over moord op Olof PalmeMijn nieuwe boek gaat over de moord op Olof Palme. De Zweedse premier werd bijna dertig jaar geleden doodgeschoten terwijl hij na een avondje uit naar huis wandelde. Dat gebeurde midden op straat in Stockholm. De moord, die ook internationaal veel beroering wekte, is nooit opgelost.

Hoewel ik pas vorig jaar met het echte schrijfwerk begon, is het boek het resultaat van ruim vijf jaar research. Ik heb tientallen getuigenverklaringen uitgeplozen, tal van oude krantenberichten en andere publicaties over de moord gelezen, en mensen gesproken die me van interessante informatie konden voorzien.

Veel gegevens zijn nooit eerder in Nederland gepubliceerd. Het rechercheteam van de Zweedse politie, dat de moord nog altijd onderzoekt, was zo vriendelijk beeldmateriaal ter beschikking te stellen.

Er is al eens een Nederlands boek over de moord op Palme verschenen, “Oh was hij het… ?” van Elzo Springer. Dat legde een verband tussen de dood van de Zweedse premier en de moord op de Koerdische advocaat Bilgili in Deventer. De Koerdische afscheidingsbeweging PKK werd al in 1986 beschuldigd van het neerschieten van Palme. Daarvoor waren echter geen bewijzen. Mijn boek volgt een andere koers.

Ik ben ook een website begonnen over het onderwerp: moordolofpalme.nl De site staat nog in de kinderschoenen, maar bevat al enkele artikelen en achtergrondinformatie. Zo kun je hier lezen waarom ik dit als onderwerp voor mijn nieuwe boek heb gekozen.

Anders dan Moscow Hearts is dit geen fictie, maar het is in zekere zin wel een thriller. Het manuscript is klaar. Hopelijk hapt er een uitgever toe.

Deel dit artikel