Press "Enter" to skip to content

Over Marc

Marc PennartzDe wieg van schrijver en journalist Marc Pennartz (geboren Marc de Jong) stond in het Limburgse Weert, zijn basisschool in het Brabantse Best en zijn huidige woning staat in het Antwerpse Mortsel. Tussendoor passeerde hij voor korte of lange tijd kleine en grote stations in Nederland, België en Zweden.

Hij studeerde journalistiek in Tilburg en was eindredacteur van Vrij Spraak, tijdschrift over reclassering, strafrecht en criminaliteit. Nadien publiceerde Marc als (mdj) over muziek in Humo en werkte hij als redacteur van een regionaal weekblad in Nederland. Zijn thrillerdebuut uit 2004, Moscow Hearts, belicht de rauwe wereld van prostitutie en mensenhandel.

Marc Pennartz woonde geruime tijd in Zweden, waar hij een Nederlandstalige nieuwssite opzette. Hij schreef columns over zijn ervaringen als immigrant, door uitgeverij Van Dorp Educatief gebundeld in het boek Bij ons in Zweden. Een journalistieke zoektocht naar de moord op Olof Palme leidde tot 10 Redenen Waarom Zweden De Moord Op Olof Palme Niet Oplost, dat veel media-aandacht kreeg in Nederland en België. Kranten en nieuwssites doen geregeld een beroep op hem als “Zweden-expert”.

In 2016 begon hij aan een nieuwe misdaadroman. Behalve boeken schrijft Pennartz artikelen en andere teksten voor online media, en houdt hij zich bezig met fotografie en muziek. Hij is beschikbaar voor lezingen over de moord op Olof Palme, emigratie naar Zweden en over straatfotografie.

Sommige artikelen zijn (achter een betaalmuur) ook te lezen op Blendle en Reporters Online. Marc Pennartz houdt een blog bij over de moord op Olof Palme: http://www.moordolofpalme.nl

Volg hem op Facebook: https://www.facebook.com/marcpennartzschrijver/

En desgewenst op Twitter: https://twitter.com/marcpennartz